Keramisch natuursteen Coem Rapolano

De voordelen van keramisch vloeren

Keramische vloeren zijn niet meer weg te denken uit de interieurs van nu. En steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze prachtige vloertegels; ze zijn eenvoudig in onderhoud, zijn slijt- en krasvast, bieden een hoog wooncomfort en met de vele dessins is de keuze misschien nog wel groter dan bij andere types van vloeren. Ook vormen ze de ideale topvloer boven een vloerverwarming en ze kunnen door hun watervastheid zelfs in doucheruimtes worden geplaatst. Het aanbod keramisch parket bij Flevisteen Lelystad groeit dan ook sterk en wordt ieder seizoen aangevuld met de nieuwste trendcollecties.

Van houtlook tot beton

Keramische vloertegels gaan moeiteloos mee met de actuele woontrends. Ze zijn tegenwoordig te koop in alle denkbare kleuren en tinten, en door de reliëfwerking bootsen ze uitstekend andere materiaalsoorten na. Zo zijn keramische parketten nu flink in opmars. Met voelbare nerf en complete look van authentiek hout maken ze het effect van een houtvloer helemaal compleet. Liefhebbers van een industriële inrichting kunnen hun hart ophalen aan tegels met een cement, beton- of hardsteenlook. De ontwikkelingen op tegelgebied staan ook niet stil; tegenwoordig zijn er grote XXL-tegels te koop met een extra luxe look, en zijn er ook vloertegels met geluiddempende eigenschappen die uitstekend passen in appartementen.

Wat zijn keramisch tegels?

Vloertegels van keramiek zijn echte natuurproducten, want ze worden gemaakt van gebakken klei en zand. Gemengd met eventuele kleur- en smeltstoffen wordt dit in de tegelfabriek in vormen geperst, gedroogd en afgebakken op een temperatuur van 1000-1250 graden. Ze kunnen daarna nog worden voorzien van een toplaag, zoals glazuur. Dit zorgt niet alleen voor de uiteindelijke kleur, het bepaalt ook de eigenschappen. Zo kan de tegel extra gehard en waterbestendig worden gemaakt. Het is dus beslissend voor de duurzaamheid.

Kies voor de voordelen van keramisch vloeren

Maakt u graag bewuste keuzes voor uw woning? Met keramische tegels kiest u voor de meest duurzame en meest onderhoudsvrije oplossing voor uw vloeren. Het zal dan ook tientallen jaren meegaan.

De voordelen van keramische vloeren:

 • Verkleurt niet.
 • In hoge mate slijt- en krasvast.
 • Geen onderhoud zoals schuren of lakken nodig.
 • Vuurvast en hygiënisch.
 • Bevat geen schadelijke stoffen.
 • Te verwerken in zowel vloeren als wanden.
 • Geleidt goed en gelijkmatig warmte. Ideaal in combinatie met vloerverwarming.
 • Bestand tegen water, vochtinwerking en vlekken. Geschikt voor natte ruimtes.
 • Collecties met geluiddempende eigenschappen, geschikt voor flatwoningen.
 • Grote keuze in uitvoering: stroken, kleine, grote of XXL tegels. Te leggen in diverse patronen.

Welke keramische vloer kiezen?

De toepassingsmogelijkheden van keramische vloeren zijn eindeloos en geven altijd een oogverblindend resultaat. Allereerst moet de vloer passen bij uw woonwensen, persoonlijke smaak en uw budget. Daarnaast is niet iedere tegel geschikt voor eender welke ruimte; zo is een glad gepolijste tegel geen goede keuze voor een veel belopen ruimte en moet de ondervloer voor XXL tegels zeer effen zijn voor een optimaal resultaat. Zo levert ook het zetten van kleine tegels veel voegen op, wat zorgt voor extra onderhoud. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden voor u uw vloer kiest.

Wij zijn ervan overtuigd dat u in onze collectie de keramische tegelvloer zult vinden waar u jarenlang van kunt genieten. U bent van harte welkom om in onze showroom in Lelystad uw oriëntatie te starten.

2 antwoorden
 1. Lauren de Bruijn
  Lauren de Bruijn zegt:

  Ik vind het echt leuk dat keramische tegels extra verwerkt kunnen worden – extra gehard en waterbestendig. Ook is het zeer goed dat zij een echt natuurproduct zijn omdat ik probeer mijn best te doen om “groen” te leven. Nu ben ik op zoek naar een bouwmateriaal voor mijn huis en ik denk dat deze tegels een perfecte keuze is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *